Læserbrev: Der er behov for en langsigtet kulturvision for Danmark

Læserbrev indsendt af Sandie Eis Ravn, Torvegade 11 B, Varde, Socialdemokratiet, Udvalgsformand Kultur og Fritid

Mogens Jensen, næstformand for Socialdemokratiet havde den 5. november 2023 et indlæg i Altinget, hvor han argumenterer, at der er behov for en langsigtet kulturvision for Danmark, der skal udvikles i samarbejde med hele kulturlivet og med visioner og pejlemærker, for hvert eneste kunstområde. I Folketinget starter de med museumsreformen. Men i Varde Kommune starter vi et andet sted.
Varde Kommune har alle år været stærk på folkeoplysende foreninger, det som klassisk er dækket af begrebet fritid, og vi har udviklet os på facilitetssiden gennem mange år, så vi nu er nr. 1 i Danmark. Og måske derfor, er det på tide, at vi kikker en smule mere mod kultursiden i de kommende år, så begge ben bliver lige stærke, og dermed skaber et fritidsliv hvor der er noget for alle, unge som ældre.
Ud over at opgradere de eksisterende kulturbygninger, så de kan rumme et mere alsidigt kulturliv, og skabe bedre rammer for særligt de to største teatergrupper i kommunen. Så vil vi i udvalget for Kultur og Fritid i gang med at se på en strategi for udvikle dét der foregår på scenen, men særligt også dét, der sker foran og bag scenen. For den magi publikum oplever leveret af skuespilleren eller musikeren, ville ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke der var kostumier, scenografer, instruktører eller lyd- og lysteknikere. Dem skal der være endnu mere plads til i fremtiden så også de kan spire og gro i vores kommune