Læserbrev: Maskefald

Læserbrev indsendt af Sig Leerbeck, byrådsmedlem (V)

Maskefald
På mit korte besøg i det lokale parlament har den gode samarbejdsånd og gensidige respekt slået mig. Stemningen under borgmesterens ledelse er jovial og tryghedsskabende med god plads til borgerspørgsmål og en livlig, skarp og humoristisk debat i salen.

Men en sten i skoen åbenbarede sig under sidste byrådsmøde i debatten om det nye teater- og musikhus. Den førende opposition, de Konservative ved gruppeformanden, fremførte det økonomiske som argument for et nej. Godt argument, som jeg tror alle i byrådssalen havde besøgt, blot kommet til en anden konklussion.

Herfra gik det galt. Lokallisten åbenbarede sig som et afpillet gespenst fra graven og krævede pengene til fællesprojektet delt ud, så mange penge til en træbro, så mange til et sognearkiv, så mange til et klubhus. Det, der skulle have handlet om økonomi, endte op i sognepolitisk tungetale fra en svunden tid.
Og for at fuldende farcen åbenbarede endnu en strømning i det store oppositionsparti sig, dels med en konspiratorisk krølle om kronologien i processen, dels med en beskyldning for ikke at ville bruge penge på Jacobiskolen, kronet med en udokumenteret påstand om Jacobi-børnene’s “farlighed”.

Demokratiet har brug for en seriøs hårdtarbejdende opposition og hvem kunne repræsentere dette bedre end de Konservatives nuværende gruppeformand. Men det er måske for stor en opgave, at få en fælles politik ud af et hold partihoppere og konspirationsteoretikere og et par enkelte mere traditionelt konservative. Jeg håber det lykkes, der er brug for det, også de sidste 1,5 år af perioden.