“Vest” – At se det uventede…

Udstilling i Ølgod Kulturhus i august

Opstillede og poserede motiver fylder ikke meget i Niels Linnebergs billedverden.

– Min største fornøjelse ved at fotografere er at være nysgerrig, og fastholde de spontane øjeblikke, jeg møder på min vej. Oftest er det på gader og stræder i storbyer, hvor jeg er en ivrig iagttager af menneskers interageren, både med hinanden og med det miljø vi færdes i.

Når jeg så bliver træt af byen, er det omgivelserne i min hjemegn jeg opsøger. Her prøver jeg at bruge den samme nysgerrighed til at fastholde de stemninger, jeg møder, meget ofte med de menneskelige spor som omdrejningspunkt, siger Niels Linneberg.

Glæden ved at fotografere stammer helt tilbage fra gymnasietiden i slutningen af 70’erne, hvor mødet med spejlreflekskameraet, film og mørkekammer lagde grunden til interessen for fotografiet.

Skønt Niels Linneberg helt fra starten af har haft en forkærlighed for det sort/hvide fotografi, bliver udstillingen i Kulturhuset dog en blanding af farve- og sort/hvide fotografier, der taler hvert deres sprog.

Niels Linneberg er autodidakt fotograf, og har ved siden af freelance opgaver udstillet ved en række lejligheder gennem årene, såvel solo som gruppeudstillinger. Her kan bl.a. nævnes udstillinger i Varde Kunstforening, Varde Kommunes Kunstforening, Janus, KunstLab Varde, Galleri Patricia, Esbjerg, Kunstsalen, Oksbøl, Frandsens Fabrik, Esbjerg samt udstillinger i regi af Esbjerg Fotoklub.

Kulturhuset har åbent alle dage kl. 7-23