”Virkelig gode input, som vi tager med videre”

Socialdemokratisk finansordfører og byrådsmedlem besøgte børnehave i Varde: ”Virkelig gode input, som vi tager med videre”

Den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht har sammen med byrådsmedlem Anne Catherine Hoxcer Nielsen været på besøg hos børnehaven Teglhuset i Nordenskov til et dialogmøde om offentligt ansattes vilkår indenfor pædagogfaget. Statsministeren har netop meldt ud, at pædagogerne er en af de medarbejdergrupper, som Socialdemokratiet mener, skal have mere i løn.

For nylig besøgte finansordfører Benny Engelbrecht (S) og byrådsmedlem i Varde Kommune Anne Catherine Hoxcer Nielsen (S) børnehaven Teglhuset i Nordenskov. Besøget var sat i stand for, at de to politikere kunne samle inspiration til de kommende trepartsforhandlinger, hvor der skal forhandles løn til offentligt ansatte mellem arbejdsgivere, faglige organisationer og regeringen. Det fortæller finansordfører Benny Engelbrecht.

”Vi har fået nogle rigtig gode inputs fra institutionsleder Majken og tillidsrepræsentanten Janni. Tak er kun et fattigt ord, når vi snakker om det fantastiske arbejde, de udfører her i Teglhuset i forhold til børnene. Det virker som et gennemgående skønt sted, med dejlige unger, der trives”, fortæller Benny Engelbrecht og uddyber:

”Vi talte selvfølgelig om løn, eftersom Teglhuset ligesom mange andre institutioner også har svært ved at rekruttere. Specielt uddannet personale. Men vi fik også nogle rigtig gode betragtninger om mere fleksibilitet i arbejdet. I Varde har institutionerne god erfaring med længere arbejdsdage, altså 4-dages arbejdsuger. Det giver medarbejderne en enorm tilfredshed, at have den mulighed. Det tager jeg med i mit videre arbejde”, siger Benny Engelbrecht.

Ifølge statsminister Mette Frederiksen, så vil arbejdet med at udmønte tre milliarder kroner til et lønløft målrettet fastholdelse og rekruttering indledes her til efteråret. Det kommer til at ske gennem en trepartsforhandling mellem arbejdsgivere, faglige organisationer og regeringen.

Tidligere kom lønstrukturkomitéen med deres bud på, hvilke grupper af offentligt ansatte, der har de største problemer med fastholdelse og rekruttering, og hvor lønningerne er lave sammenlignet med andre faggrupper i forhold til uddannelsesniveau. Det gælder blandt andet for pædagoger.

Foto: Fra venstre: byrådsmedlem Anne Catherine Hoxcer Nielsen, tillidsrepræsentant Janni Søndergaard Knudsen, institutionsleder Maiken Flindt-Christensen og folketingsmedlem Benny Engelbrecht.