Madblog: Kan De li’ østers…?

Sidste weekenden i vinteren og med forårsvejr 🙂 Vi fejer det med en tur til fiskehandleren efter østers og helleflynder.
Til østers vil jeg foreslå at man drikker Sauvignon Blanc og til helleflynderen Riesling.

God weekend 🙂

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID1 minTID I ALT11 min

 

Det skal du bruge

 

 12 stk østers (køb gerne et par ekstra)
 2 forårsløg
 1 spsk citronsaft
 1 spsk god olivenolie

 

Sådan gør du

 

1

Rens og skyl forårsløg og skær dem i tynde skiver
Bland med olie og citronsaft

2

Åben østersene med en østerskniv – hold gerne østersen med et viskestykke
Hæld lidt af vandet fra og løsen kødet med kniven – fjern evt. skalstumper
Tilsæt lidt dressing og serverer som på billede

Vin skal der til
3

Åben vinen – gerne en skarp Sauvignon Blanc
Vi drak en fra Matetic i Chile (Erik Sørensen vin 75,-)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID25 minTID I ALT40 min

 

Det skal du bruge

 

Fisk
 600 g Helleflynderfilet
 Smør til stegning
 Salt og peber
Hollandaise saucen
 200 g Smør
 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
 Saften fra en halv citron
 2 spsk vand
 1 spsk hvidvinseddike
 1 tsk Salt
Tilbehør
 1 kg kartofler
 4 gulerødder
 1 bt forårsløg
 10 g smør

 

Sådan gør du

 

Tilbehør
1

Skræl kartoflerne og kog dem 22 min

2

Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt på

Hollandaisen
3

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det… Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise – jeg kan altså ikke smage forskel

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i – under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber

Fisken
4

Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme – 2 min på hver side

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen – meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)